MLAĐE SEKCIJE KUD-A “MIJAT MAŠKOVIĆ” NASTUPILE NA OPŠTINSKOM TAKMIČENJU RECITATORA

MLAĐE SEKCIJE KUD-A “MIJAT MAŠKOVIĆ” NASTUPILE NA OPŠTINSKOM TAKMIČENJU RECITATORA

Petak, 20 maj, 2022.

Kolašin

 

Na Takmičenju recitatora opštine Kolašin 2022. u zabavnom dijelu programa nastupile su sekcije iz Škole tradicionalne igre pri KUD-u “Mijat Mašković” koju vodi Danica Dana Šćepanović, kao i mlađa ženska pjevačka grupa, popularne “Đudice”. Ovo je bila prilika da sve mlađe grupe prikažu svoje znanje nakon dvije godine pauze u radu zbog pandemije koronavirusa. 

Škola tradicionalne igre KUD-a “Mijat Mašković”

 

U trećoj, najstarijoj kategoriji, Katarina Peković, učenica SMŠ “Braća Selić”, osvojila je prvo mjesto, a Gala Dulović i Nastasja Šćepanović iz iste škole drugo, odnosno, treće mjesto. Najbolja u drugoj kategoriji bila je  Andrea Bojić, učenica  OŠ “Risto Manojlović”. Njena vršnjakinja iz iste škole Dunja Vlahović osvojila je drugo, a Anđela Šišović učenica OŠ “Vojin Čepić” , treće mjesto. U najmlađoj kategoriji pobijedila je Andrea Lović, a drugo i treće mjesto osvojile su Anđela Rakočević i Milica Bulatović, sve iz OŠ “Risto Manojlović”.

Mlađa ženska pjevačka grupa KUD-a “Mijat Mašković”

Organizator manifestacije bila je JU Centar za kulturu Kolašin, a pokrovitelj Opština Kolašin. Takmičenje je otvorio Bojan Kuburović, potpredsjednik Opštine Kolašin, a prisutne je pozdravila direktorica Centra Gorica Ilinčić. Program je vodio Nikola Lića Šćepanović, dok su žiri činili Sanja Vujisić, glumica, Slobodan Šuković, profesor i Davor Sedlarević. spec. ispred JU Centar za kulturu Kolašin.

Svi takmičari sa članovima žirija