OMLADINCI “MIJATA MAŠKOVIĆA” NA SMOTRI FOLKLORA U TIVTU

OMLADINCI “MIJATA MAŠKOVIĆA” NA SMOTRI FOLKLORA U TIVTU

Nedjelja, 26. novembar 2023.

Tivat


Omladinski ansambl KUD-a „Mijat Mašković“ pri JU Centar za kulturu Kolašin učestvovao je na nedavno održanoj Smotri folklornih ansambala Crne Gore u Tivtu u organizaciji KUC-a „Kadena“. Ovo je bila izvanredna prilika da se, prema riječima Davora Sedlarevića umjetničkog rukovodioca ansambla, prikaže raznolikost repertoara koji njeguju. Rad sa mladima trenutno je najveći prioritet ansambla s obzirom na veoma nepovoljnu demografsku sliku u Kolašin. Festivali poput tivatskog imaju vrlo dobar motivišući karakter za djecu i mlade jer se pored prikazivanja svojih plesnih i pjevačkih vještina, upoznaju i sa vršnjacima iz drugih gradova stvarajući tako lijepa prijateljstva i mogućnost dalje saradnje na svim poljima.

Izražavamo veliku zahvalnost g-dinu Predragu Šušiću i njegovom sjajnom organizacionom timu na pozivu. Mladi bi trebalo da imaju što više ovakvih mogućnosti za prezentaciju svojih vještina, naročito na dobrim scenama poput tivatske sa savremenom audio i video opremom, koje mladim umjetnicima svakako prijaju i predstavljaju korisno iskustvo.

 

KUD “Mijat Mašković” Foto: KUC “Kadena”


Pored „Mijata“, na smotri su učestvovali KUD-ovi “Vesna” iz Mojkovca, “Sloga” iz Đenovića, „Crna Gora“ iz Podgorice,“Tekstilac” iz Bijelog Polja, “Njegoš” sa Cetinja, “Kanjoš” iz Budve, “Nikola Đurković” iz Kotora, “Igalo”, “Mladost” iz Podgorice i “Zahumlje” iz Nikšića.