Poziv za Drugi internacionalni festival malih etno grupa i solista (avgust 2020)

Poziv za Drugi internacionalni festival malih etno grupa i solista (avgust 2020)

Poštovani prijatelji,

Obavještavamo vas da će se i 2020. godine u Kolašinu održati Internacionalni festival malih etno grupa i solista “Zmaj preleće s mora na Dunavu”. Zbog okolnosti izazvanih epidemijom koronavirusa i činjenicom da su učesnici uglavnom iz susjednih zemalja, festival je planiran za drugu polovinu avgusta, a biće realizovan prema važećim preporukama NKT-a.

Nađa Jeknić izvodi uspavanku

Foto: Vedran Vujisić

 

Nadajući se da će se do pomenutog termina većina mjera ukinuti, zadovoljstvo nam je da pozovemo male etno grupe (od pet, šest članova) kao i soliste na svim tipovima instrumenata da se prijave za ovogodišnji festival. O izuzecima u broju članova grupa mogući su dogovori sa organizatorom.

Troškove smještaja i ishrane u trajanju od dva dana snosi organizator (NVU CIRTIP), dok učesnici snose samo troškove puta do Kolašina. Smještaj je u privatnim apartmanima u Kolašinu, a ishrana u nekom od gradskih restorana.

Potrebno je da imate dva različita programa u trajanju od najduže 15 minuta. Prihvatljivi su tzv. “izvorni” ansambli, ali i sve vrste obrada tradicionalne muzike (world music). Naročito nam je zadovoljstvo da prihvatimo i studente etnomuzikoloških smjerova kojima je ovo dobra prilika za prezentaciju sopstvenog rada, ali i obrazovnih smjerova koje pohađaju. Ne postoje ograničenja u godištima učesnika.

Festival se organizuje uz najveću podršku Opštine Kolašin, JU Centar za kulturu Kolašin i KUD-a “Mijat Mašković”.
Više informacija možete dobiti telefonom na +38268/683-849 (Viber, WhatsApp) ili na mejl [email protected].Kako je bilo na prošlogodišnjem festivalu možete pogledati na sledećem linku.

https://cirtip.me/hello-world/


 

Post a Comment