Tijana rakočević pobjednica online etno festa mladih sjevera crne gore

Tijana rakočević pobjednica online etno festa mladih sjevera crne gore

Tijana Rakočević, članica pjevačke grupe “Đude” i KUD-a “Mijat Mašković” pobjednica je Online etno festa mladih sjevera Crne Gore.
Organizatori su bili samostalni umjetnik Zoran Džiknić uz podršku Ministarstva kulture i Muzičkog centra Crne Gore, kao sufinansijera programa i projekata od značaja za ostvarivanje javnog interesa u oblasti kulturno-umjetničkog stvaralaštva. Tijana je pobijedila glasovima stručnog žirija, a izvela je staru pjesmu iz Vasojevića “Tanko poju za gorom đevojke”. Specifičnom, davno zaboravljenom melizmatikom i originalnim načinom izvođenja, ostavila je najbolji utisak na žiri koji su činili Senad Drešević, muzički producent i aranžer, Tijana Blečić, profesorica solo pjevanja, Branka Šćepanović, istaknuta interpretatorka narodne i izvorne crnogorske muzike, i Zoran Džiknić, samostalni umjetnik i organizator Online etno festa mladih sjevera Crne Gore.

Tijana Rakočević pjevanjem je počela da se bavi u KUD-u “Mijat Mašković” sa kojim je osvajala mnogobrojne nagrade od kojih su najznačajnije Prvo mjesto na Vokalnom etno festivalu u Negotinu, kao i Specijalna nagrada za očuvanje obredne vokalne tradicije na istom festivalu, te Prvo mjesto na Festivalu božićnih običaja u Poljskom gradu Bystra Śląska.

 

 

Tijana Rakočević

Tijana Rakočević. Foto: D. Sedlarević

 


Pored nje, posebnu pohvalu dobila je ŽPG “Đude” kao i pjevačka grupa škole pjevanja NVU CIRTIP. One su nastupile sa pjesmama “Dobro došli, kićeni svatovi” i “Zmaj preleće s mora na Dunavu”.

Nađa Jeknić, takođe članica “Đuda”, imala je zapažen nastup sa veoma zahtjevnom numerom “Sjever ružu niz polje njijaše”.

Post a Comment